Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Eperlekvár 300 ml

750,00 Ft

A népi hiedelem szerint az eper kiváló méregtelenítő, fiatalító és vértisztító hatással bír. Sőt még az ekcémára, ízületi problémákra, köszvényre is hatásos. Serkenti a vérnyomás, a vérkeringést, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Kitűnő vértisztító táplálék a bőséges C- és E vitamin tartalmával. Állítólag még csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét is. Tartósítószer mentesen készül, tartósságát a pasztőrözés adja meg.

 

Töltő tömeg: 370 g

Összetevők: Eper


Egységár: 2027.03 Ft/Kg

Az áraink HUF-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!

Elérhetőség:Raktáron
Cikkszám
Le300/005

Az eper pozitív hatásai:

Fagyasztva vagy frissen, nyersen vagy turmixolva, az eper igazán népszerű gyümölcs, ami nem mellesleg számtalan egészségi előnnyel bír.

  1. ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT:

Remek C-vitamin forrás, elősegíti a szervezet munkáját. Egy adag eper pedig nagyjából 51 mg C-vitamint tartalmaz, vagyis a napi szükséglet felét.

  1. JAVÍTJA A SZEM EGÉSZSÉGÉT:

A benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően meggátolja a szürke hályog kialakulását, ami később akár vakságot is okozhat. Az eperben lévő C-vitamin fontos szerepet játszik a szem szaruhártyájának és retinájának megerősítésében.

  1. SEGÍT LEGYŐZNI A RÁKOT:

A C-vitamin egy antioxidáns, ami leköti a szabad gyököket, mielőtt azok elrákosodhatnának. 4. SEGÍT MEGELŐZNI A RÁNCOKAT:

Ismét a C-vitaminnak köszönhető, hogy az eper tulajdonképpen csökkenti a ráncok kialakulását. A rugalmas bőrt biztosító kollagén termeléséhez ugyanis elengedhetetlen a C-vitamin és a víz, az eper pedig mind a kettőben bővelkedik.

  1. HARCOL A ROSSZ KOLESZTERINNEL:

A szívbetegségek egyik leggyakoribb okozója a magas koleszterinszint, az eper azonban képes felvenni a harcot a rossz koleszterinnel. Serkenteni tudja az artériák kitisztításáért felelős lipoproteinek munkáját, vagyis csökkenti az elzáródások kockázatát. Ezen felül gyulladáscsökkentő, ami szintén jó a szívnek.

  1. CSÖKKENTI A GYULLADÁST:

Antioxidáns hatásának és a fitokemikáliáknak hála segít csökkenteni az ízületek gyuladását. Egy tanulmány szerint a napi 16 szem epret fogyasztó nők szervezetében jelentősen kisebb az esélye bármilyen gyulladás kialakulásának.

  1. VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐ:

Az eperben lévő kálium szintén sokat tesz a szív egészségéért, hiszen szabályozza a vérnyomást. Mivel az csökkenti az LDL, vagyis a rossz koleszterin szintjét, csökkenti a gyulladást és a magas vérnyomást. Ezek miatt az epret méltán nevezhetjük az egyik legszívbarátabb gyümölcsnek.

  1. ROSTBAN GAZDAG:

A rost elengedhetetlen az egészséges emésztéshez, az epe pedig adagonként 2 grammal lát el. A hiányában könnyen székrekedés, bélgyulladás léphet fel, ami a 60 év felettiek 50%-át érinti. A II-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek is hasznos, mert a rost lassítja a cukrok véráramba kerülését.

  1. SEGÍT FOGYNI:

A megfelelő testsúly fenntartása az egyik legjobb módja annak, hogy a II-es típusú cukorbetegség kialakulása ellen védekezz. Természetes módon alacsony a kalóriatartalma (32 kalória 100 grammban), zsírmentes és alacsony a nátrium- és cukortartalma.

  1. KISMAMÁKNAK IS JÓ:

Egy adag eperben kb. 21 mcg folsav van. A folsav a terhesség korai szakaszában fontos, mert segít a magzat agyának, gerincvelőjének kiépítésében, így az eperrel akár születési rendellenességeket is megelőzhetsz.

További termékek