Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Mentás őszibaracklekvár 580 ml

1 000,00 Ft

Őszibarack lekvár kissé kesernyés, pikáns ízével változatosságot jelent a többi, általában édes vagy savanykás lekvárok mellet. Saját termesztésű hűsítő mentával bolondítottuk meg a zamatos őszibarackot. A termék tartósítószer mentesen készül, tartósságát a pasztőrözés adja meg.

Összetevők: Őszibarack, Menta


Egységár: 1639.34 Ft/Kg

Az áraink HUF-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!

Elérhetőség:Nincs raktáron| Szezonális termék, elérhetőségéről keresse ügyfélszolgálatunkat: videkiesizek@gmail.com
Cikkszám
Le580/019

Az őszibarack meglepő egészségügyi hatásai:

Az emésztésünktől a fogainkig számos területen fejti ki jótékony hatását ez a lédús, édes gyümölcs. Szinte nincs olyan szervünk, amelynek ne tenne jót az őszibarack. Tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, ráadásul sokféleképp elkészíthető.

Elősegíti a gyógyulást:

Már  ez a tápanyag pedig felgyorsítja a sebgyógyulást, és segít az immunrendszerünk egyetlen közepes gyümölcs is képes fedezni napi C-vitamin szükségletünk 13,2 százalékát. erősítésében is. S, ha mindez nem lenne elég, még a rák kialakulásával összefüggésbe hozott szabadgyökök elleni harcban is nagy segítségünkre van.

Javítja a látást:

Egy antioxidáns, az úgy nevezett béta-karotin az, melytől olyan szép sárgás-pirosas színe lesz a baracknak. Amikor azonban elfogyasztjuk, ez a testünkben A-vitaminná alakul, ami viszont az egészséges látás megőrzésének kulcsa

Az emésztésünkre is jótékony hatással van:

Már egy közepes barack is a napi rostszükségletünk 6-9 százalékát fedezheti. A leginkább tetten érhető hasznát azonban a vécén tapasztalhatjuk meg, megakadályozza ugyanis a székrekedés kialakulását.

Segít megőrizni az egészséges testsúlyt:

Az őszibarack 100 grammja 41 kalóriát tartalmaz, egy átlagos méretű gyümölcs tehát kevesebb, mint 60 kalóriát, ráadásul nincsenek benne telített zsírsavak, koleszterin vagy nátrium. A barack 85 százaléka víz, ennek ellenére eltelít, mivel magas a rosttartalma.

Kiváló E-vitamin-forrás:

Bár általában az olajos magvakat és a dióféléket tartjuk a legjobb E-vitamin forrásoknak, a barack könnyen versenyre kelhet velük. Ez az antioxidáns testünk többféle sejtjének is nagyon fontos. Ráadásul segít az egészséges immunrendszer megőrzésében, valamint az erek belső falán keletkező lerakódások megelőzésében is.

Egészségesen tartja a csontokat:

A kálium képes kiegyensúlyozni a magas sótartalmú étrend hatásait. Emellett csökkenti a vérnyomást, a csontritkulást és a vesekő kialakulásának veszélyét. Egy nap körülbelül 4700 milligramm káliumra van szükségünk. Már egyetlen kis barackból is 247, egy közepesből akár 285 milligramm káliumot nyerhetünk.

Még a konzerv változat is jó:

Alacsonyabb ugyan a rosttartalmuk, mint a friss gyümölcsnek, ám nagyon puha a textúrájuk és könnyen emészthetőek. Az úgynevezett "gyomor-bélrendszeri lágy diéta" részeként a konzervbarack segíthet a gyomorbántalmak enyhítésében, a hasmenés és a bélgázok megszüntetésében. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne cukros lében áztatott verziót vásároljunk.

Egy okkal több a mosolyra:

Bár az érett barack mézédes, mégis segíthet fogaink egészségének megőrzésében, tartalmaz ugyanis fluoridot. Segít megszabadulni a fogszuvasodást okozó baktériumoktól a szájban.

Így válasszuk ki a tökéleteset:

Minél édesebb az illata, annál érettebb a barack. Akkor a legjobbak a fogyasztásra, ha már finoman be tudjuk nyomni az ujjbegyünkkel a felületét. Ha még kemények, akkor tartsuk a konyhapulton, néhány nap alatt megérnek, ám ha már megértek, de még nem akarjuk elfogyasztani, tegyük gyorsan a hűtőbe. Ha ugyanis kint hagyjuk őket a pulton, elkezdenek veszíteni a C-vitamin tartalmukból.

További termékek